2002

Gezien de groep klaar is om op straat te komen, wordt er druk gezocht naar een hoofdsponsor, die bereid is om een uniform aan te kopen. Garage Hoste NISSAN Veurne koopt voor gans de groep een zwarte polo en zwarte sweater, dit samen met een blauwe jeans broek en het eerste uniform van El Fuerte is een feit. Ons eerste optreden is op 05 mei 2002 te Koksijde-Bad. Het muzikaal seizoen sluiten we, in september, af met de industriefeesten te Veurne.

In 2002 neemt El Fuerte voor het eerst deel aan de Garnaalfeesten te Oostduinkerke. De toeschouwers zijn enthousiast over het concept en de show.

De drumband is zodanig gegroeid (= 39 leden) dat El Fuerte moet uitzien naar een andere repetitieruimte. Dankzij het gemeentebestuur van Koksijde en de directie van de gemeenteschool, vinden de repetities vanaf september 2002 plaats in de overdekte speelplaats van de gemeenteschool te Koksijde. Ook wordt de repetitiedag veranderd van de maandag naar de zaterdagavond van 18u00 tot 20u00. Naast de algemene repetities vinden er individuele repetities en repetities per instrumentengroep plaats wat de kwaliteit verbetert.