2004

In april 2004 koopt El Fuerte een volledig nieuw slagwerk instrumentarium. 8 nieuwe snares, 8 bassdrums, 1 quint en 2 sets bongo’s worden aangekocht bij VANCORE Nederland.

Ook kopen ze 100 nieuwe uniformen voor de leden. Het bestuur kiest voor een zwarte swatt-overal, witte souspull, witte marineriem, witte sierkoord, witte handschoenen en legerbotienen.

In juni 2004 wordt “El Bateria” (tijdschrift van El Fuerte) voor het eerst gedrukt en verdeeld in groot-Koksijde.

In juli 2004 wordt El Fuerte uitgenodigd op de Airshow te Koksijde voor een gedisciplineerd optreden. Voor veel leden een prachtige ervaring. De leden van de muziekkapel van de Marine en deze van de Luchtmacht bekijken ons optreden. Ze melden dat we een goed gedrild korps zijn.

Eerste deelname aan de provinciale kampioenschappen te Otegem (26 september 2004). Drumband El Fuerte behaalt een score van 82,2 % en wordt zo West-Vlaams kampioen. Tamboer-majoor Jurrie Delporte behaalt een score van 92,5 % en wordt tevens bekroond met de kampioenstitel.

Op 7 november 2004 neemt Drumband El Fuerte deel aan de nationale kampioenschappen te Wevelgem. Bij hun eerste deelname behalen zij 81,5 %, goed voor een eerste prijs en de Sabam-prijs voor beste uitvoering van een Belgische compositie. Jurrie Delporte krijgt van de jury als tamboer-majoor 93,5 % en is voor het eerst nationaal kampioen.

Dankzij deze prestaties worden de leden van El Fuerte uitgenodigd door het gemeentebestuur van Koksijde op het gemeentehuis. Alle leden krijgen een aandenken en welgemeende felicitaties van de Koksijdse politici.

Het ledenaantal stijgt naar 52.

Voor het eerst baten de leden van El Fuerte een chalet uit aan de ijspiste te Koksijde-Dorp.

Het bestuur aanvaardt in 2004 18 optredens in binnen- en buitenland.