2009

Op 20 mei 2009 gaat een delegatie van El Fuerte voor de tweede keer naar Bad-Schallerbach (Oostenrijk).

Op 29 mei 2009 organiseren de leden van El Fuerte hun eerste percussiefestival in het CC Casino te Koksijde.

Showkorps El Fuerte wordt geselecteerd om mee te doen aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade op 1 augustus 2009. Het WMC kan je vergelijken met muzikale Olympische Spelen. Na meer dan een jaar voorbereiding behalen zij daar een zeventiende plaats met 75,33 %, goed voor zilver.

In september 2009 wordt er gestart met een nieuw concept bij El Fuerte! Aan de unieke formule wordt een complete blaassectie toegevoegd aan de slagwerksectie.

Op 19 september 2009 worden de leden van El Fuerte een derde maal uitgenodigd op het gemeentehuis door het college van Burgemeester en Schepenen. Alle leden krijgen een zilveren medaille en de Champagne vloeit rijkelijk.

Als kers op de taart wordt El Fuerte op de West Kust Awards verkozen als ‘Vereniging van het jaar’. Zo krijgt El Fuerte de meeste stemmen van de inwoners van de Westhoek, waardoor de voetbalclub van Koksijde tweede wordt!

Het ledenaantal stagneert. Bij de Anciens zijn er 87 leden (een stijging van 6 leden) en .55 bij de Kids, samen 142 leden!

Het bestuur aanvaardt in 2009 21 optredens in binnen- en buitenland.