2013

Het jaar 2013 wordt vooral gekenmerkt door optredens in Frankrijk. In  St – Quentin, Jeumont en Boulogne spelen de leden van El Fuerte de pannen van het dak.

In april 2013 worden de Vancore slagwerkinstrumenten door professionele Pearl instrumenten vervangen. Zo worden er 10 nieuwe snares, 5 bassdrums en 3 quints aangekocht.

Als externe lesgevers worden Michael Deleersnijder (SLW), Thomas Claesen (SLW) en Robin Verhelst  (BLW) aangesproken om te komen les geven aan El Fuerte. Ook vindt Gwenn Demeester de weg terug naar El Fuerte om de slagwerksectie onder handen te nemen. Pino Paci houdt zich bezig met het uitschrijven van de streetshows.

Van 04 oktober 2013 tot 09 oktober 2013 nemen 41 leden van El Fuerte en andere muziekverenigingen van West – Vlaanderen deel aan de muziekfeesten te Calella (Spanje – nabij Barcelona).

Op 12 oktober 2013 zakken 80 leden van El Fuerte af naar de hoofdstad van Groot-Brittannië, Londen, voor een onvergetelijke dag!

Op zondag 20 oktober 2013 nemen 22 leden van de slagwerksectie van El Fuerte deel aan het Nationaal tornooi te Lommel. Ze nemen deel in de eerste afdeling – discipline Mars! Zowel jury als publiek zijn vol lof over de prestatie van de 22 slagwerkers, waarbij ze bekroond worden met de kampioenstitel in eerste afdeling, ze behalen 84.7%. Ook Tamboer – Majoor Sanne Hennebel behaalt een monsterscore van 85% waardoor ze tevens Nationaal Kampioen wordt.

Het ledenaantal zakt voor het eerst in de geschiedenis van El Fuerte. Bij de Anciens zakt het aantal leden naar 85, bij de Kids stagneert  het aantal leden op 76, samen 161 leden!

Het bestuur aanvaardt in 2013 21 optredens in binnen- en buitenland.