In 2014 gaan we terug de internationale toer op met optredens in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Spanje. El Fuerte is veel meer geworden dan het groepje dat alleen maar rond de kerktoren van Koksijde speelt…. al blijft – optreden te Koksijde / Oostduinkerke – een prioriteit.

Als externe lesgevers passeren Robin Verhelst (BLW) en Gwenn Demeester (SLW) de revue.

Op zaterdag 25 januari ‘14 wordt El Fuerte – tijdens de repetitie – getroffen door een wervelwind. Tien leden worden overgebracht naar het ziekenhuis te Veurne voor medische verzorging. Het instrumentarium van El Fuerte en de voertuigen van de leden zijn zwaar beschadigd door glasscherven, stenen en dakpannen. Op 02 februari ’14 wordt een benefiet georganiseerd, waarbij 703 sympathisanten de weg vinden naar de Kerkepannezaal. De solidariteit is enorm.

De slagwerksectie van Showkorps El Fuerte neemt op 08 juni 2014 voor de derde maal deel aan de Internationale kampioenschappen der Lage Landen te Hamont.  

Van 18 juli tot 20 juli 2014 gaat El Fuerte naar Konz te Duitsland.

Van 06 september tot 08 september 2014 gaat El Fuerte naar Bad Schallerbach te Oostenrijk om deel te nemen aan het internationaal bloemencorso.

Van 11 oktober 2014 tot 15 oktober 2014 neemt een delegatie van El Fuerte terug  deel aan de muziekfeesten te Calella (Spanje – nabij Barcelona).

Het ledenaantal stagneert bij de Anciens, maar zakt bij Jong El Fuerte. Bij de Anciens stijgt het aantal leden naar 90, bij Jong El Fuerte zakt het aantal leden naar 65, samen 155 leden!

Het bestuur aanvaardt in 2014 23 optredens in binnen- en buitenland.