2015 wordt een jaar van veranderingen… De Blaassectie wordt losgekoppeld van de Slagwerksectie, waardoor een compleet nieuwe Blaaskapelle opgericht wordt, die luistert naar de naam “Partnerschaft” (met een knipoog naar onze vrienden van de Marktkapelle van Bad Schallerbach te Oostenrijk). Tientallen externe muzikanten vinden de weg naar onze nieuwe formatie. Onze doelstelling met de slagwerk- & lyrasectie is een selectie op het Wereld Muziekconcours (WMC) te Kerkrade  in 2017 (Noem het gerust de muzikale Olympische Spelen).

Met de slagwerk- & lyrasectie wordt een volledige nieuwe parade en vele nieuwe nummers aangeleerd.

In  2015 treden we op in België, maar ook in Frankrijk, Oostenrijk en Spanje.

Onze externe lesgevers zijn  Brecht Lingier  (Slagwerk), Bart Tienpont (Show en bewegingen) en Thijs Dekoninck (Kapelmeester Blaaskapelle Partnerschaft)

Van 30 april  tot 03 mei 2015 gaat El Fuerte naar Bad Schallerbach en Gmunden te Oostenrijk om deel te nemen aan de viering van 60 jaar verbroedering.

Van 02 tot 07 oktober 2015 neemt een delegatie van El Fuerte terug  deel aan de muziekfeesten te Calella (Spanje – nabij Barcelona).

Gezien het loskoppelen van de blaassectie zakt het ledenaantal bij de Anciens naar 73, de nieuwe formule Blaaskapelle Partnerschaft telt 43 leden , bij Jong El Fuerte stagneert het aantal leden op 65, samen 181 leden!

Het bestuur aanvaardt in 2015 21 optredens in binnen- en buitenland.