El Fuerte wordt geselecteerd voor het Wereld Muziekconcours (WMC) te Kerkrade  (Noem het gerust de muzikale Olympische Spelen) …..De doelstelling wordt bereikt.

In januari 2017 geraakt onze camion niet meer door de keuring, waardoor EF genoodzaakt is een nieuwe camion aan te kopen. Na een heuse zoektocht, wordt een IVECO (9ton) aangekocht. Talrijke sponsors steunen El Fuerte bij de aankoop van onze mobiele instrumentenhotel.

In  2017 treden we op in België, maar ook in Frankrijk, Nederland en Spanje.

Onze externe lesgevers zijn  Jan Peeters  (Drill) en Jeroen Hillewaere (Kapelmeester Blaaskapelle Partnerschaft). Aaron Lowyck neemt terug het slagwerk voor zijn hoede en Cedric Troipont de lyrasectie, steeds onder supervisie van Jurrie Delporte.

Op 15 juli 2017 neemt de slagwerksectie van El Fuerte deel aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade en wint de GOUDEN medaille met 85,90 %. Deze gouden medaille is de kers op de grote EF – taart.

Van 29 september tot 06 oktober 2017 neemt een delegatie van El Fuerte terug  deel aan de muziekfeesten te Calella (Spanje – nabij Barcelona).

Het ledenaantal bij de Anciens stijgt naar 83, het aantal leden bij Jong El Fuerte stagneert op 58 en de Blaaskapelle Partnerschaft telt 41 leden , samen 182 leden!

De Staff van EF aanvaardt in 2017 21 optredens in binnen- en buitenland. Jong El Fuerte voert 18 optredens uit en het project “Brotherhood” voert 17 optredens uit. Met de blaaskapelle gaat het iets minder en voert slechts 3 optredens uit.