Na het winnen van de Gouden Medaille op het Wereld Muziekconcours (WMC) te Kerkrade  (Noem het gerust de muzikale Olympische Spelen) ontvangt El Fuerte meer dan 140 aanvragen om op te treden in eigen streek, Vlaanderen, Ardennen, Nederland, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Oostenrijk en Hongarije.

Ook worden al nieuwe afspraken gemaakt om het instrumentarium in 2019 volledig te vernieuwen.

Op 21 mei 2018 neemt El Fuerte deel aan het tweejaarlijkse Internationaal tornooi te Hamont – Achel (Europees Kampioenschap) waar groepen uit Oostenrijk, Duitsland, Nederland en België aan deel nemen.

De slagwerksectie neemt deel in de discipline MARS en de combinatie van slagwerk – lyra’s nemen deel in de discipline MARSPARADE, waarbij meerdere paradebewegingen moeten uitgevoerd worden. Na maanden repeteren, partituren aanpassen, corrigeren en zweten, zijn we terug naar Koksijde gekomen met 4 trofeeën. 

1 Beste groep en hoogste score in de discipline Mars – EF behaalde een score van 90,85% (eerste prijs Cum Laude)

2 Beste groep en hoogste score in de discipline Marsparade – EF behaalde een score van 82.55%

3 Hoogste score over gans het tornooi in hun afdeling – met een score van 90,85%

4 Beste Tamboer – Majoor…. – behaalde een score van 96%

In  2018 treden we op in België, maar ook in Frankrijk, Nederland en Spanje.

Onze externe lesgevers zijn  Jan Peeters  (Drill) en Jeroen Hillewaere (Kapelmeester Blaaskapelle Partnerschaft). Aaron Louwyck neemt terug het slagwerk voor zijn hoede en Cedric Troispont de lyrasectie, steeds onder supervisie van Jurrie Delporte.

Van 27 september tot 01 oktober 2018 neemt een delegatie van El Fuerte terug  deel aan de muziekfeesten te Calella (Spanje – nabij Barcelona).

Het ledenaantal bij de Anciens stagneert op 83, het aantal leden bij Jong El Fuerte stijgt naar 61 en de Blaaskapelle Partnerschaft telt 38 leden , samen 182 leden!

De Staff van EF aanvaardt in 2018 20 optredens in binnen- en buitenland.