In september 2018 wordt een nieuw slagwerkinstrumentarium besteld bij Drums en Co te Gits. De leden kiezen terug voor het merk Pearl, type Champion maar met een speciaal ontworpen design, zijnde rode vlammen op een zwarte achtergrond. Eind mei 2019 worden deze instrumenten geleverd en op 30/05/2019 worden ze aan het brede publiek en pers voorgesteld.

Gezien het weinig succes van de Blaaskapelle Partnerschaft wordt beslist om de groep te stoppen. De meeste leden van de Blaaskapelle zijn ondertussen al lid van de Koninklijke Harmonie Vrienden van de Brandweer Oostduinkerke, daarom worden alle partituren aan deze Harmonie geschonken. Ondanks alles, wordt er nog opgetreden met een kleinere formatie onder de titel “Die Fröhliche Trappisten”.

In  2019 treden we vooral op in België, maar ook in Frankrijk, Oostenrijk en Spanje.

Onze lesgevers zijn Aaron Louwyck voor het slagwerk, Cedric Troispont voor de lyrasectie en Lennert Schreel voor de drill, steeds onder supervisie van Jurrie Delporte.

Het ledenaantal bij de Anciens stijgt naar 93 en het aantal leden bij Jong El Fuerte stijgt naar 62. De Blaaskapelle Partnerschaft wordt ontbonden, maar bijna alle leden spelen sedert 2018 bij de Koninklijke Harmonie Vrienden van de Brandweer Oostduinkerke.

De Staff van EF aanvaardt in 2019 20 optredens in binnen- en buitenland.