2022 het jaar van de waarheid, na de coronapandemie. Vele bevriende groepen leggen de boeken neer of zijn reeds gestopt met hun activiteiten. Maar El Fuerte heeft de oorlog tegen het CoViD19 – virus gewonnen!

Op 06 juni 2022 neemt El Fuerte deel aan het tweejaarlijkse Internationaal tornooi te Hamont – Achel (Europees Kampioenschap) waar groepen uit Oostenrijk, Duitsland, Nederland en België aan deel nemen.

 De slagwerksectie neemt deel in de discipline MARS. Na maanden repeteren, partituren aanpassen, corrigeren en zweten, zijn we terug naar Koksijde gekomen met een GOUDEN medaille voor onze Tamboer – Majoor Lennert Schreel en een ZILVEREN medaille voor de slagwerksectie van El Fuerte. Lennert Schreel behaalt 95% en is hiermee de beste Tamboer – Majoor van het tornooi. El Fuerte behaalt 86.90% en eindigt op de tweede plaats.

Op 24 juli 2022 neemt de slagwerksectie van El Fuerte deel aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade ( = muzikale Olympische spelen) en wint de GOUDEN medaille met een monsterscore van 83.06%. Ook  onze Tamboer – Majoor Lennert Schreel won de GOUDEN medaille met een score van 93%.

Onze lesgevers zijn Aaron Louwyck voor het slagwerk – Cedric Troispont, Amber Dolfen en Sara Delporte voor de lyrasectie en Lennert Schreel voor de drill, steeds onder supervisie van Jurrie Delporte.

Het ledenaantal stagneert op 85 bij de Anciens en het aantal leden bij Jong El Fuerte stijgt naar 60, samen 145 leden.

De Staff van EF aanvaardt in 2022 18  opdrachten in binnen- en buitenland.